Новини
17 Червня, 2024 р., 16:31
Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини.
14 Червня, 2024 р., 11:26
Вдкрито набір до Третьої штурмової бригади!
14 Червня, 2024 р., 09:55
Шановні жителі громади!
12 Червня, 2024 р., 13:38
11 червня відбулося урочисте вручення дипломів переможцям конкурсу «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ». Загалом на Конкурс було подано 50 проєктів з 35 громад. 23 травня Експертна рада визначила 46 проєктів-переможців із 34 громад.
12 Червня, 2024 р., 09:15
11 червня голова обласної Ради Вячеслав Соколовий провів розширене засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування.
12 Червня, 2024 р., 08:14
Влітку зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб і вважливо дотримуватися рекомендацій, щоб уникнути таких випадків:
перед приготуванням їжі та перед її вживанням необхідно завжди мити руки з милом;
не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання;
при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою;
для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану;
зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін;
не вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини;
приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці.
зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин;
не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання);
не виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах;
при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип’ячена. Для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води;
для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.
11 Червня, 2024 р., 14:58
Основною метою запровадження ідентифікації тварин є створення в Україні належної системи простежуваності обігу тварин, удосконалення ефективного та дієвого засобу виявлення та локалізації хвороб, забезпечення населення України високоякісними та безпечними м’ясо-молочними продуктами, отримання достовірної інформації про умови їх виробництва, підвищення довіри споживача до якості продукції.
11 Червня, 2024 р., 08:32
У Вінниці запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу регіону. Відкриття офісу відбулося за участі директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк. Також у заході взяв участь директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОВА Ігор Цехановський.
07 Червня, 2024 р., 11:17
У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів (World Food Safety Day). Цей день покликаний нагадати про те, що відповідальний та свідомий підхід до питань харчової безпеки є запорукою збереження здоров'я людини та профілактики цілого спектру захворювань, пов'язаних з харчуванням.