Джуринська територіальна громада

Вінницька область, Жмеринський район

Річниця смерті Палагнюка Олександра Михайловича

Дата: 28.04.2023 15:30
Кількість переглядів: 77

 

Фото без описуРана, яка болітиме вічно 💔

24 лютого - дата, яка закарбувалась глибокими шрамами на серці кожного українця. Вже понад рік страшна, жорстока, кривава, несправедлива війна руйнує нашу країну, наші міста та села, долі мільйонів українців. Вона принесла на українську землю надзвичайно багато болю та горя, вона щоденно забирає найкращих синів і доньок України, цвіт її нації. Ми щодня молимось Богу за кожного воїна, що йде в бій, за душі полеглих в боях героїв, за мир і спокій на землі України.

Сьогодні, 28 квітня минає рік від першої страшної звістки, яка накрила чорним крилом всю громаду. Лави небесного війська поповнив старший лейтенант, заступник командира роти - інструктор з повітрянодесантної підготовки роти вогневої підтримки військової частини А1910 ПАЛАГНЮК ОЛЕКСАНДР МИХАЙЛОВИЧ😔, який загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Курульки Харківської області, внаслідок влучання танкового снаряду в бронеавтомобіль "КОЗАК".

Народився Олександр Михайлович 25.07.1990 року в с.Покутино. Закінчив Покутинську ЗОШ. Продовжив навчання, отримав дві вищі освіти (УДПУ ім.Тичини та Одеську Академію сухопутних військ). Був призваний на військову службу за контрактом з 30.09.2013 року. Проходив службу в місті Житомир в 95 десантно-штурмовій бригаді.

З перших днів АТО (з 2014 року) брав активну участь в бойових діях в найгарячіших точках нашої країни, сумлінно виконував свої обов'язки оберігаючи рубежі нашої Батьк

івщини від окупантів. Після повномасштабного вторгнення, за покликом серця пішов захищати країну від ворога...

Ще на початку війни Олександр зробив свій вибір: вибір українця, вибір воїна, вибір героя. Бій 28 квітня став останнім у житті Олександра. Він завжди житиме в серцях близьких і рідних, він назавжди став частиною історії України, він назавжди зайняв місце у небесному воїнстві України.

Він був добрим сином, люблячим чоловіком та батьком маленькій донечці. Тож згадаємо щирими словами молитви нашого земляка - Палагнюка Олександра Михайловича, який поклав своє життя за нашу свободу. Ми бережемо спогади про кожного з героїв, і низько схиляємось перед величчю їх подвигу.

Вічна пам’ять та Царство Небесне Герою України 🙏

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора