Джуринська територіальна громада

Вінницька область, Жмеринський район

Правила запобігання харчових отруєнь

Дата: 02.05.2024 11:16
Кількість переглядів: 17

Напередодні Великодніх свят нагадуємо про основні правила запобігання кишкових інфекцій та харчових отруєнь:

▪не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;

▪купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі, звертайте увагу на їх зовнішній вигляд, умови зберігання, дату виготовлення та кінцевий термін придатності;

▪зберігайте продукти харчування лише у той спосіб, що зазначений на упаковці, та до встановлених термінів придатності;

▪зберігання приготованої страви без холоду не повинно перевищувати двох годин;

▪не споживайте харчові продукти, якщо є сумнів щодо їх якості;

▪при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити водою;

▪перед приготуванням їжі, перед її вживанням та після відвідування туалету треба ретельно мити руки з милом;

▪для пиття та приготування їжі використовуйте питну води з джерел централізованого водопостачання або фасовану бутильовану воду;

▪відмовтеся від споживання дикорослих грибів, замініть їх грибами, що вирощують штучно.

У разі виявлення перших ознак кишкового захворювання чи харчових отруєнь, необхідно терміново звернутись за медичною допомогою.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких! Нехай святкування принесе вам лише позитивні емоції!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора