Джуринська територіальна громада

Вінницька область, Жмеринський район

ПОСЛУГИ ПЕРУКАРЕНЬ ТА САЛОНІВ КРАСИ ПОВИННІ БУТИ БЕЗПЕЧНИМИ

Дата: 04.05.2023 16:24
Кількість переглядів: 71

Салони краси та перукарні надають велику кількість послуг, які повинні бути не тільки високої якості, але й безпечні для здоров’я. Не можна сказати, що відвідування перукарні чи салону краси обернеться для вас яким-небудь захворюванням, проте треба бути дуже обережними.

У манікюрному кабінеті, де тепло і волого, підвищується ризик зараження на грибкові захворювання, бо будь-які механічні пошкодження нігтьової пластини або шкіри – це фактор ризику «підчепити» не тільки грибок нігтів, а ще й найнебезпечнішу інфекцію – стафілокок, яка має плачевні наслідки (гнійники, менінгіт, запалення легень, сепсис). А найстрашніше, що через травми шкіри в організм можуть проникнути такі інфекції, як гепатит В і С, ВІЛ, венеричні захворювання.

Майстру необхідно обов’язково пам’ятати, що на великий жаль, клієнти можуть бути безсимптомними носіями збудників різних інфекцій. Тому, щоб не заразитись самому і не заразити відвідувачів необхідно суворо дотримуватись запобіжних заходів, регулярно проходити періодичні медичні огляди та гігієнічне навчання. Для роботи з кожним клієнтом, майстер повинен використовувати стерильний інструментарій та чисту білизну. Щоб запобігти зараженню – протерти інструмент просто спиртом чи перекисом водню недостатньо, а так роблять більшість працівників салонів. За санітарними вимогами, інструмент багаторазового використання має проходити декілька етапів стерилізації. Спочатку дезінфекція – знезаражування дезінфектантами, що мають позитивний висновок державної санітарно-гігієнічної експертизи. Наступний етап – механічна очистка: промивання за допомогою спеціальної щітки під проточною водою. І насамкінець – стерилізація. Для проведення стерилізаційної обробки у перукарнях допускаються стерилізатори, які працюють за методом ультрафіолетової, термічної, ультразвукової або комбінованої стерилізації. Допускається використання стерилізаторів, що мають сертифікат відповідності та дозволені до застосування Міністерством охорони здоров’я України. Стерилізація проводиться згідно з інструкцією по використанню, затвердженою МОЗ України. Візуально неможливо оцінити роботу стерилізаторів, їх ефективність можна лише підтвердити лабораторними дослідженнями в акредитованих лабораторіях. Нагадуємо, що відповідальність за дотримання вимог санітарно-протиепідемічного режиму покладається на керівників перукарень та салонів краси.

 

Жмеринське районне управління Головного управління                        Держпродспоживслужби у Вінницькій області

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора