Джуринська територіальна громада

Вінницька область, Жмеринський район

9 березня минає 209-а річниця від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2023 11:32
Кількість переглядів: 60

Сьогодні, 9 березня, минає 209-а річниця від дня народження видатного народного поета, генія слова, художника, політичного і громадського діяча, борця за ідеали справедливості й добра, кращу долю України та українського народу — Тараса Григоровича Шевченка. Його ім’я давно стало символом нашої нації та її боротьби за свободу. Його слова й нині будять у нас нові думки, потрясають наші душі та зворушують наші серця. Поява цього національного титана є винятковим явищем не лише в історії України, а й усього світу в цілому.

Великий Кобзар свідомо обрав нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Вся його творчість пронизана гарячою любов’ю до рідної землі та її людей. Він так мріяв, що колись його рідна Україна стане незалежною й суверенною державою, а українці будуть у ній вільним народом.

Ми маємо бути гідними продовжувачами справи славетного поета, патріотами своєї землі. Маємо любити, захищати й берегти оспівану у віршах і поемах нашу славну Україну. І берегти у своїх серцях любов та повагу до рідного слова, культури, звичаїв і традицій.

Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора