Джуринська територіальна громада

Вінницька область, Жмеринський район

16 днів проти насильства

Дата: 09.12.2021 09:56
Кількість переглядів: 87

16 днів проти насильства

Щороку проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Особлива увага під час проведення акції приділяється питанням домашнього насилля та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насильства.

Безумовно, подолання такого негативного явища, як насилля в родині, можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Всі ми маємо сказати "Ні!" насиллю у родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту в нашому досить бурхливому світі, місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Ваші кроки у разі домашнього насильства, щоб захистити себе та дітей:

  1. Знайдіть безпечне місце у приміщенні та визначте, як можна швидко вийти з будинку.
  2. Знайдіть адресу одного чи декількох місць, де можна залишитися на ніч у разі необхідності, та продумайте маршрут, як швидко потрапити туди в будь-який час, запам’ятайте їхні контакти (це може бути домівка друзів чи один із притулків для постраждалих).
  3. Спілкуйтеся з друзями та родичами, яким довіряєте, і розкажіть їм про свою ситуацію.
  4. Тримайте постійний контакт із довіреною особою, щоб вона / він знали, де ви перебуваєте і чи все у вас гаразд.
  5. Сховайте в таємному місці оригінали або копії важливих документів, певну суму грошей, телефон із сім-картою, записані номери важливих телефонів та адреси, одяг та ліки для себе та дітей.
  6. Майте складеною «тривожну» сумку із речами першої необхідності.
  7. Не залишайте інформацію, яка допоможе кривднику знайти вас.
  8. Попередьте сусідів або близьких про можливу небезпеку та попросіть їх якнайшвидше звернутися до поліції у разі необхідності.
  9. Знайдіть безпечне місце у приміщенні та визначте, як можна швидко вийти з будинку.

Дізнайтеся, чи є в місті чи області заклад для безпечного перебування жінок або мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, та зверніться туди по додаткову консультацію щодо можливих дій.

  1. Зателефонуйте на цілодобову Національну «гарячу лінію» з протидії домашньому насильству 116 123 (анонімно, безкоштовно та конфіденційно) та дізнайтеся, де і які послуги можна отримати.

Якщо ситуація критична:

  • Знайдіть безпечне місце та зателефонуйте до поліції за номером 102.

 

ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНИХ ПОЇЗДОК ЗА КОРДОН

1. Обережно з паспортом! Ніколи нікому не віддавайте свій паспорт, окрім як працівникам посольств та прикордонних пунктів пропуску. Це Ваш ідентифікаційний документ і він повинен завжди бути у Вас. Якщо Ви загубили свій паспорт або ж його відібрали у Вас силою, звертайтеся до посольства або консульства України у відповідній країні.

2. Зробіть ксерокопії всіх важливих документів! Ще до виїзду зробіть ксерокопії Вашого паспорта, візи, страхового полісу та будь – яких інших документів, пов’язаних з поїздкою. Тримайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів. Крім того залишіть копії своїм рідним та/ або друзям в Україні.

3. Не виїздіть із країни, доки не отримаєте чіткої контактної інформації про місце, де Ви будете працювати та про безпечне надійне місце проживання. Повідомте рідним та/ або друзям про детальне місце свого перебування за кордоном, а також залишіть їм детальну інформацію про Вашого роботодавця.

4. Будьте готові до надзвичайних ситуацій! Занотуйте контактну інформацію посольства/ консульства України в країні, до якої збираєтесь, та негайно зв’яжіться зі співробітниками відповідної установи в скрутній ситуації.

5. Довідайтеся, як убезпечити себе від потрапляння до тенет торгівців людьми. Під прикриттям обіцянок законного працевлаштування діють деякі злочинні групи, які продають людей у рабство за кордон.

Пам’ятайте, ніхто не захищений від таких небезпечних ситуацій.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора